Företagslogga

Behöver du köpa en logotyp till ditt företag eller någon annan verksamhet? Vi designar professionella logotyper till det absolut lägsta priset. Du skickar dina detaljer till oss - och inom kort skickar vi dig en rad olika förslag. Därefter gör vi de ändringar du ber om, hur många gånger som helst. Tills det att du känner dig helt nöjd.

Professionell design

900:- Fast pris

Obegränsat med ändringar

* exkl. moms

Så funkar det

Du skickar dina detaljer till oss

Vi skickar dig olika förslag

Vi gör de ändringar du ber om

Du får din slutgiltiga logotyp

2 - 4 dagars leveranstid

Varför behövs en bra företagslogga?

Logotypen för din verksamhet är en av hörnstenarna för ditt varumärkes identitet. Det är en av de första detaljerna som dina kunder kommer att lägga märke till och därför är det viktigt att göra ett utmärkt första intryck. Den talar om för människor vad ditt företag gör, förmedlar varumärkets personlighet – och urskiljer dig från dina konkurrenter. Det är också ett sätt att få folk att känna igen och minnas dig när de ser annonser, broschyerer och inlägg på sociala medier. Loggan ska väcka uppmärksamhet, vara simpel och igenkänningsbar men viktigast av allt, anpassad för just ditt företag och verksamhetsområde.

Konsten att designa en logotyp

När du ska skapa en logga så finns det fyra viktiga punkter att följa och ha i åtanke.

  • Det är viktigt att välja en ikon eller symbol som passar in i din näringsgren gällande både tema och stil. Annars är det lätt hänt att du sprider fel budskap och tappar din målgrupp.
  • Det finns en rad färger som är vanligt förekommande i logotypdesign – nämligen akromatiska färger, grönt, orange, blått, gult, violett och rött. Men vilka färger du väljer att arbeta med beror självklart på vilka färger företaget redan använder sig utav i sitt grafiska uttryck.
  • Genom att använda ditt företagsnamn och slogan, så kan du kommunicera information på ett enkelt sätt. Att använda sig utav text i sin logotyp är ett smidigt sätt att tala om för potentiella kunder vilka produkter och tjänster du erbjuder.
  • Ditt typsnitt måste stämma överens med din ikon eller symbol – och gärna förstärka din loggas identitet. Överdriv inte med dekorativa typsnitt. Då finns det risk för att de blir oläsliga vid mindre skalor.

Att göra en företagslogga själv

Det finns ingenting som säger att du själv inte kan rita en logga. Förutom de praktiska kunskaperna kring diverse verktyg, så kan processen liknas vid framtagningen av ditt företagsnamn. Det är alltså inget proportionerligt och monotont arbete som krävs. Utan det handlar framförallt om att tänka och spåna fram idéer. Beroende på person – och verksamhetens natur – så kan detta ta allt ifrån ett par minuter till flera veckor. Det är alltid kul att själv ha försökt innan man väljer att låta någon professionell göra jobbet. Det kan också vara bra att ha som underlag till att presentera sin vision för en grafisk designer.

Fördelarna med att köpa en logotyp för företag

Alla som någon gång har drivit ett företag vet vad som krävs och hur mycket jobb det innebär. Det är vanligt att man vill göra så mycket som möjligt själv, åtminstone till en början. Det är ett enkelt sätt att spara in på onödiga utgifter, ha full kontroll över vad som sker och hur saker och ting ser ut.

  Att köpa logotyp är enkelt

Men att själv sitta vid rodret när det gäller varje liten detalj gör snabbt att du tappar fokus på din verksamhets huvudsakliga uppgift. Därför kan det vara smart att leja ut en hel del arbete för att kunna lägga så mycket energi som möjligt på den idé som fick dig att starta ett företag från första början.

Rätt förutsättningar för att skapa en företagslogga själv

Viktigt att tänka på om du väljer att göra en logga själv är att det kan behövas viktig kunskap och programvara. Det är enkelt att skissa ihop en snygg logga i sin anteckningsbok – och därefter rita upp den i valfritt ritprogram på datorn. Men plötsligt står man där med tryckeriet i andra änden av luren, handfallen när de ber dig om de vektoriserade filerna. Eller så ser dina färger inte likadana ut längre när du till slut får din logga tryckt på ditt visitkort på grund av de stora skillnaderna mellan RGB och CMYK.

Förbered dig innan du väljer att köpa en logga

Tänk på att den som gör ett arbete åt dig bara kan göra ett så bra jobb som informationen den har. Att inte dela med dig av din vision, eller hur du i dina tankar vill att logotypen ska se ut, kan göra så att du lätt blir besviken. Det är viktigt att dela med dig utav så mycket information som möjligt för att logotypdesignen ska motsvara dina förväntningar.

Det kan också vara bra att berätta om loggan kommer att tryckas i verkligheten eller om den endast kommer att användas digitalt. Färgkoderna på t.ex. en vanlig skrivare är väldigt begränsade jämfört med vad som är möjligt på en datorskärm.

Ge fria händer till att ta fram en logotypdesign

Men har du inga idéer och dålig fantasi går det utmärkt att låta den som designar din logga arbeta fritt. Det krävs inga konkreta instruktioner för en erfaren grafiker att komma på förslag som skulle passa till din verksamhet. Du kan vara ett helt nystartat företag och ändå betala någon för att skapa en logotyp. Eller så har du en färdig hemsida du kan visa upp för att designa en logga som passar in. Vem vet, att det första du gör är att skaffa en egen logotyp kan vara till stor inspiration för hur du kommer att forma ditt bolag.

Be om hjälp med logga till företag

Kanske finns lösningen närmare än du tror. Det finns många dolda talanger i de flesta kretsar och många som är duktiga på att teckna, rita eller komma på finurliga koncept. På så sätt sparar du både tid och pengar samtidigt som någon får utlopp för sin konstnärliga ådra. Hör med syskon, vänner eller vänners bekanta. Om de är tveksamma kan ni säkert komma överens om ett avtal där personen får någon form av kompensation i form av publicitet. För vem vill inte ta åt sig äran för att göra en logotyp till ett nystartat företag?

Få en egen logga genom färdiga mallar

Om du söker på nätet så får du mängder med träffar där du snabbt och enkelt kan göra en egen logotyp utifrån färdiga mallar. Det finns dock ett par nackdelar med att använda dessa verktyg.

Först och främst så utesluter du möjligheten att ha en unik logga, då du knappast är ensam om att använda den här metoden och de flesta ikoner och symboler är vanligt förekommande. Du utesluter också möjligheten att göra de justeringar du tycker skulle vara nödvändiga då du är begränsad till den design du får.

En ikon är grunden för en bra företagslogga

I slutänden kan det hända att det inte alls lönade sig ekonomiskt. Oftast kan du få loggan du skapat helt gratis. Men detta rör sig om en simpel lågupplöst version i endast ett filformat. För att få en högre upplösning och alla de format du kommer att behöva måste du ändå betala en avsevärd summa. Dock kan det fungera för att få inspiration till sin företagslogga, tips och idéer på koncept.

Prissättning för logotyp skapad av mallar från diverse hemsidor

Det pris du får betala för en fullskalig logotyp i alla de olika filformat du kommer att behöva varierar så klart beroende på vilken hemsida du använder dig utav. Men oftast kommer man fram till att det inte alls lönade sig och att det hade kostat lika mycket att låta en grafiker göra hela jobbet från grunden. Då hade du också sluppit vara bunden till den mall du valde. Vill du trots allt göra förändringar i loggan så måste du i alla fall betala någon igen för att göra det. Det är också trist när det visar sig att företaget i grannstaden har exakt samma symbol och typsnitt som du.

Vad kostar en logotyp?

Att sätta en generell prislapp på vad det kostar att fixa en logga är i princip omöjligt – då företag har betalat många miljoner för sina logotyper. Alla minns vi väl när migrationsverket betalade 4,6 miljoner för sin nya logotypdesign. Detta säger en hel del om marknaden och att det finns många oseriösa aktörer som mest är duktiga på att ta betalt. Därför är det otroligt viktigt att jämföra olika designbyråer så att man vet vad man betalar för. Några viktiga punkter att kolla efter är:

  • Hur många koncept ingår i priset?
  • Vilka filformat skickas vid slutlig produkt?
  • Hur många ändringar (revisioner) ingår?

Designa ny logga till sitt företag

Det är inte bara nystartade företag som kan behöva få en ny logga designad. Befintliga företag har genom alla tider använt sig utav den här metoden för att fräscha upp sin verksamhets fasad. Att ett företag väljer att ta fram en ny logotyp design signalerar att en förändring är på gång och att förbättringar står inför dörren. Det kan till exempel ske när bolaget byter ägare, slås ihop med ett annat företag eller bara behöver bryta en nedåtgående trend. När ett företag byter logga lockar det automatiskt gamla nyfikna kunder.

Låt oss designa en företagslogga

På Netfly har vi lång erfarenhet av att skapa företagslogotyper. Förutom detta så erbjuder vi tjänster inom de flesta områden när det kommer till grafisk design. Oavsett om det rör sig om broschyrer, annonser, visitkort eller animerade reklamfilmer – så finns vi alltid där för att ge din verksamhet den rätta exponering som dagens digitala landskap kräver.

En logotyp där pris och kvalité går hand i hand

Vi tar inte betalt beroende på komplexitet. När du beställer en logga från oss är priset alltid fast. Oavsett om du har en klar bild av hur din logga ska se ut – eller om du är tom på idéer, så är vårat pris alltid 900 kronor exklusive moms. Varje projekt får den uppmärksamhet det kräver.

Vår process för att skapa en logga till företag

I samband med att du beställer en logotyp från oss, så ber vi dig om så mycket information om ditt företag som möjligt. Om du vill att din logga ska se ut på ett visst sätt så ber vi dig beskriva detta på bästa möjliga sätt. Har du en färdig hemsida? Någon färdig skiss? Några särskilda färger som du känner symboliserar din verksamhet?

Logga företag till din verksamhet

Känner du att du inte har några bra svar på dessa frågor så gör det ingenting. Vi är vana att tänka själva och ta egna initiativ. När vi är färdiga med våra koncept skickar vi dem till dig. Därefter får du granska och analysera för att sedan be oss göra de justeringar du finner nödvändiga – hur många gånger som helst. Vårt mål är att du ska känna dig helt nöjd.

Förbise inte din företagslogo – en bra logotyp design kan vara avgörande

Ett av de vanligaste misstagen ett företag kan göra är att använda en ineffektiv och meningslös logotyp. Det tar människan en bråkdel av en sekund för att se en bild och reagera på den. En bra logga måste representera hela din verksamhet och vad du gör på endast denna korta stund. Stora kända varumärken som McDonalds, Apple eller Nike har alla lyckats skapa en varumärkesigenkänning genom att spendera tid och energi på hur de vill att deras konsumenter ska se deras logga.

Slutord om att göra en logga till företag själv eller genom en designbyrå

Oavsett om det är du själv eller någon annan som designar din logga så är det verkligen ingenting du ska lägga för lite vikt vid. Till en början kan en logotyp kännas oväsentlig. Men faktum är att den kan vara avgörande för hur ditt företag kommer att lyckas.

En logga kan liknas vid en persons signatur. Den representerar dem själva och talar om vilka de är. Precis på samma sätt fungerar det med företagsloggor och företag. Det är inte bara ansiktet utåt, utan representerar även lagligt ägande. Detta är varför det är så viktigt att ha en logotyp som sticker ut och attraherar. Den ska vara något som du är stolt över och känner representerar ditt företag väl.